Vejen
Glentevej ligger i byens østligste ende og forbinder Fuglesøvej med Østergade. Nord for Fuglesøvej ligger Glentevej med Høgevej mod vest og Ørnevej mod øst. Vejen er cirka 515 meter lang og har i alt 42 adresser, hvor langt størstedelen er parcelhuse.
Glentevej er dannet ved i begyndelsen af 1960erne at føre den nyetablerede sydlige del af vejen, dvs. vejstykket på cirka 220 meter mellem Fuglesøvej i syd og stien fra Østerled i nord, sammen med den allerede eksisterende Bakkevej mellem Østerled og Østergade. I en årrække beholdt de to vejstykker hvert sit navn, indtil Bakkevej omkring 1970 skiftede navn til Glentevej.
Bakkevej var væsentligt ældre end den yngre del af den nuværende Glentevej og var oprindeligt en sti/markvej, som førte helt ned øst for Fuglesøen og videre mod Jernhyt mod syd. De ældste huse er Glentevej 26 og 32 fra 1948.
Fuglesøkvarteret blev anlagt i de tidlige 1960ere og blev meget hurtigt fuldt bebygget. I begyndelsen
af 1970erne havde kvarteret nået den udstrækning, det længe havde med Mågevej og Tranevej/Fasanvej som
de østligste veje. Cirka 20 år senere begyndte den seneste udvidelse af kvarteret mod øst, så det nu når
helt ud til den naturlige østre grænse, som den dybe erosionsdal Kragdal udgør.
Navnet
Glentevej har som alle andre veje i Fuglesøkvarteret - med undtagelse af Fuglesøvej og Kragedalsvej - fået sit navn fra en fuglefamilie, i dette tilfælde glenterne.
Glenter er ikke som sådan en familie, men derimod en betegnelse for visse fugle af høgefamilien, så I den forstand
er det passende, at Glentevej ligger lige ved siden af Høgevej. Glenter har lange, slanke vinger og ofte en kløftet hale.
Navnet "Glente" betyder at glide, en henvisning til fuglenes glidende flugt.

Glente