Indsend billeder

Vi håber, du har haft en spændende tur rundt i Vojens' fortid - og vi håber, du har lyst til at gøre den endnu mere spændende!

Selv om denne side indeholder flere tusinde billeder, er der stadig mange tomme steder på kortene. Måske du har billedet, som kan fylde et af disse huller?

Alle har billeder af historisk værdi i fotoalbummet. Det kan være et billede af dit hus, din gade, den lokale sø eller noget helt fjerde. Vi er altid på udkig efter nye billeder, gerne med detaljer om, hvad det er, man ser på billedet, hvis det da ikke er tydeligt for enhver. Det er ligegyldigt, om billedet er fra 1923 eller fra i går - alt har interesse.

Før du giver dig til at sende billeder ind, er der dog lige et par vigtige detaljer, nogle endda af lovmæssig art.

 • Du skal selv have rettighederne til det billede, du sender ind. Dvs. du skal selv have taget det eller have fået lov til at sende det ind af den person, som har taget det.
 • Hvis du scanner billedet og sender det pr. email, så scan det gerne i en god, høj opløsning, f.eks. 300 DPI, og farvescan billedet - også selv om det er i sort/hvid.
 • Tænk på, om billedet vil passe ind på denne hjemmeside. Vi viser billeder af byen, som man vil se den, hvis man går en tur rundt i den, så derfor er det også godt, hvis man faktisk kan se byen på billederne.
  De fleste billeder i vore fotoalbummer viser mennesker i en eller anden situation, og det er også helt i orden, at der er mennesker med på billederne her på siden, så længe de ikke helt skjuler baggrunden. For at kunne komme med på siden, må et billede derfor som minimum også indeholde f.eks. en bygning, en plads, en bil/biler/motorcykel/hestevogn, en vej eller lignende i baggrunden. Så længe det er tilfældet, er det helt i orden, at der også er mennesker med. Husk dog at læse næste punkt også, og hvis du er i tvivl, skal du endelig bare spørge. Vi vil hellere end gerne hjælpe.


  Ikke velegnet

  Godt billede

  Meget godt billede

 • Sidst men ikke mindst så er der nogle regler, som skal overholdes, når der er mennesker med på billederne. Der skelnes grundlæggende mellem portræt- og situationsbilleder.
  Portrætbilleders hovedmotiv er den eller de mennesker, som portrætteres. For at kunne vise sådanne billeder på internettet, skal alle de portrætterede give lov først, hvis billedet er yngre end 40 år. Portrætbilleder er jo nok ikke så interessante i denne sides sammenhæng, med mindre der er et eller andet rigtigt spændende i baggrunden. I sådanne tilfælde kan vi sløre ansigterne på personerne i forgrunden, hvis vi ikke må vise dem, eller det ikke har været muligt at spørge dem om lov.
  For situationsbilleder (altså billeder hvor formålet med billedet er at vise en situation, f.eks. "Liv på hovedgaden", "Gadefest" eller lignende) gælder, at de generelt godt må vises, blot der ikke er nogen, som vises i ikke flatterende situationer (f.eks. i færd med at drikke øl eller i intime situationer). Undtagelsen er, at man ikke må vise billeder af folk på arbejde eller mennesker i butikker/på barer. I disse tilfælde vil vi sløre personernes ansigter.

Når du indsender et billede, og det kommer på siden, vil du selvfølgelig blive nævnt i forbindelse med billedets beskrivelse (når man klikker på det). Du beholder selvsagt også ophavsretten.

Billeder kan sendes til os via mail - bare besøg kontakt-siden. Hvis du har mange billeder, så send dem gerne et par stykker ad gangen. Har du rigtigt mange billeder så skriv til os, så vi kan finde den letteste løsning.

Hvis du ikke har mulighed for at sende via mail, er du også meget velkommen til at aflevere billederne til os personligt eller til Lokalhistorisk Forening for Vojens-området. Så vil vi scanne dem og levere dem tilbage til dig.

Vi glæder os til at høre fra dig!