Vejen
Tingvejen er en lang, snorlige vej i industrikvarteret mellem Vojens og Skrydstrup. Den forbinder Billundvej med Lilholtvej i Skrydstrup. Vejen blev anlagt af tyskerne i forbindelse med anlæggelsen af flyvepladsen i Skrydstrup under Anden Verdenskrig, og det snorlige design gjorde, at vejen kunne benyttes som start-/landingsbane, hvis det skulle blive nødvendigt. På luftfotografier fra 1944 og 1945 kan man se to små afstikkere, med hvad der ligner hangarer eller "lagerpladser", på nordsiden af vejen samt en tilsvarende afstikker på sydsiden. I 1944 er kun en enkelt af astikkerne anlagt, og den ligger lige øst for, hvor Industriparken i dag løber, mens der i 1945 er dukket en tilsvarende afstikker op, hvor solvarmeanlægget ved Billundvej i dag ligger samt en afstikker lige øst for, hvor speedwaybanen i dag ligger. Hvis nogen ved mere om alt dette, hører vi meget gerne fra jer!

Tingvejen 1973
Oprindeligt knækkede Tingvejen mod sydøst lige efter den østlige afstikker og mødte Over Jerstalvej (som den del af Billundvej hed på det tidspunkt) noget længere mod syd, end Tingvejen i dag møder Billundvej.
Kort tid efter Anden Verdenskrig forsvandt afstikkerne - de er væk på et luftfoto fra 1954 - og i
dag er er i stedet en række kortere afstikkere på sydsiden, så der er plads til flere virksomheder. I alt er hoveddelen
af Tingvejen cirka 1,95 km lang, hvor omtrent 1,7 km er den oprindelige snorlige del. Hvis alle afstikkerne tælles med,
ender vejen på cirka 3,25 km.
Navnet
Et tingsted var i oldtiden et sted, hvor der blev holdt ting, dvs. hvor møder og retshandlinger blev afholdt. Stedet lå ofte lidt hævet (en tingbakke eller -høj). Selve tingstedet, var en plads under åben himmel, som var afgrænset af fire store sten. Tidligere blev betegnelsen tingsted også benyttet om f.eks. kæmpehøje eller stensætninger fra oldtiden, som man mente havde været brugt som tingsted.
En tingvej er vejen som fører til tingstedet.
Den vej, som i dag kaldes Tingvejen har selvsagt aldrig ført til noget tingsted, da den jo er anlagt lang tid efter, at man holdt op med at bruge tingsted. Navnet peger dog mod, at der har ligget et tingsted i området. Hvis nogen ved mere om dette og evt. også tingstedets præcise placering, må I meget gerne skrive.