Om hjemmesiden og fotografierne

Denne hjemmeside er skabt af Jakob Kramer Hero og Jes A. Ratzer i samarbejde med Lokalhistorisk Forening for Vojens-området. Hjemmesiden er ikke kommerciel, og alt arbejde på siden er lavet på frivillig basis og uden betaling. Ingen har eller vil nogensinde tjene penge på siden eller dens indhold.

Formålet med siden er at bringe Vojens' historie til live for interesserede i alle aldre. Fotografier fra hele byens (fotograferede) historie bliver præsenteret på kort, som gør det muligt at tage på en virtuel gåtur rundt i byens gader, som de så ud i det tidsinterval, man har valgt. De forskellige billeder ledsages af uddybende forklaringer, så det er muligt at lære ting og opdage spændende detaljer, man aldrig har bemærket, men som alligevel enten fortsat findes eller har sat deres spor i byen, som den er i dag.

Om fotografierne
Fotografierne på siden har vi enten fået fra Lokalhistorisk arkiv, eller de er blevet indsendt af private. Hvis en fotograf er nævnt som ophavsmand til fotografiet, har vi altid forsøgt at kontakte ham/hende for at bede om lov til at bruge fotografiet på hjemmesiden, hvis vedkommende ikke allerede har givet Lokalhistorisk Forening for Vojens-området lov til at videreformidle billedet. En del af fotografierne i Lokalhistorisk Forenings for Vojens-områdets database er dog uden nogen form for angivelse af fotograf, og af og til har det også været umuligt at finde kontaktoplysninger for en fotograf, selv om vi kender navnet. Fotografier gengives i en højde på højst 500 pixels, og indeksering af alle fotografier taget efter 1970 er slået fra på søgemaskiner som f.eks. Google.

Rettighederne til fotografierne ligger hos den person som i sin tid tog billedet, ikke hos os. Vi kan derfor selvsagt hverken give tilladelse til brug af billederne eller sende dem til interesserede, hverken i original eller reduceret størrelse. Hvis du ser et billede, du gerne vil bruge, skal du derfor tage kontakt til den fotograf, person eller forening, som er krediteret på fotografiet.

Hvis du er fotograf og ophavsmand til et af fotografierne her på siden og ikke ønsker, at fotografiet bliver vist, beder vi dig om at kontakte os. Vi vil øjeblikkeligt fjerne fotografiet fra siden.

Hvis du er fotograf og ophavsmand til et ikke-krediteret fotografi, men gerne vil give tilladelse til, at det fortsat vises for historieinteresserede besøgende, vil du (ud over vores store tak) selvsagt blive krediteret i fotografiets beskrivelse.

Hvis du har billeder af Vojens, som du gerne vil have føjet til hjemmesiden, skal du endelig kontakte os. Både vi og Lokalhistorisk arkiv er altid interesserede i fotografier, enten af ældre eller nyere dato. Selv billeder taget i går har interesse. Persondataloven gør, at der gælder nogle regler for fotografier af nyere dato, så husk at læse nærmere om indsendelse af billeder. Det kan du gøre her.

Vi håber, at alle får glæde af siden og lærer ting, som gør en tur gennem Vojens til en spændende og lærerig oplevelse!

Jakob Kramer Hero og Jes A. Ratzer